Google Takviminizi Gizli Hale Getirme

Google Takvim'i nasıl gizli hale getirebilirim?

Google Takviminizi özel hale getirmek için, bir bilgisayarda Google Takvim’i açın, takvimin sağındaki üç noktaya tıklayarak takviminizin “Ayarlar ve paylaşım” bölümünü seçin, “Herkese açık” ve “Kuruluş erişimi” seçeneklerini devre dışı bırakın ve “Paylaşıldı” bölümünde listelenen, artık erişim hakkına sahip olmaması gereken kişileri kaldırın. Yalnızca tek bir etkinliğin ayrıntılarını gizlemek için, etkinliği düzenleyin ve “Varsayılan görünürlük” seçeneğini “Özel” olarak değiştirin.

Takviminiz, farkında olduğunuzdan çok daha fazlasını sizin hakkınızda anlatır. İster toplantıları, ister paylaşılan aile takvimindeki etkinlikleri, ister her ikisini birden yönetiyor olun, sadece paylaşmak istediklerinizi paylaştığınızdan emin olmak için birkaç dakikanızı ayırmaya değer. İşte Google Takviminizi (ya da sadece belirli etkinlikleri) gizli tutmak için hızlı bir kılavuz.

Bölüme Git

Google Takviminizi Neden Gizli Hale Getirmek İsteyebilirsiniz?

İş yerinde takviminiz paylaşılıyorsa ya da kişisel hesabınızın dışına hiç takvim daveti gönderdiyseniz, istemediğiniz kadar fazla bilgi paylaşıyor olabilirsiniz.

Takviminizin gizliliğini artırmanız için bazı iyi nedenler:

  • Kişisel olayları iş arkadaşlarınızdan gizleyin
  • Başkalarının programınızla ilgili ne kadar bilgiye erişebileceğini kontrol edin
  • Hassas toplantı bilgilerinin yanlışlıkla ifşa edilmesini önleyin

Google Takvim, gizlilik ayarlarınızı düzenlemeniz için size basit yöntemler sunar.

Google Takvim'de Tek Bir Etkinliği Özel Hale Getirme

Takviminizin tamamını kilitlemeden sadece birkaç etkinliği gizlemek mi istiyorsunuz? İşte nasıl yapacağınız:

  • Düzenlemek istediğiniz etkinliği açın ve düzenlemek için kalem simgesine tıklayın.
  • "Varsayılan görünürlük" ayarını bulun ve bunu "Özel" olarak değiştirin.
  • Değişikliklerinizi kaydedin.

Bundan sonra, takviminize erişimi olan herkes, etkinlik ayrıntıları olmadan sadece “Meşgul” ibaresini görecektir.

Google Takviminizin Tamamını Gizli Hale Getirme

Daha önce Google Takviminizin tamamını paylaşmışsanız ve tekrar gizli hale getirmek istiyorsanız:

1: Bilgisayarınızda Google Takvim'i açın.

Web tarayıcınızda https://calendar.google.com/ adresini ziyaret ederek takviminizi açın.

2: Değiştirmek istediğiniz takvimin üzerine fareyi getirin (“Takvimlerim” altında) ve üç noktaya tıklayın.
3: Ayarlar ve paylaşım'ı seçin.
4: "Etkinlikler için erişim izinleri" bölümüne ilerleyin.
5: "Herkese açık hale getir" veya "[kuruluşunuz] için erişime aç" yazan tüm kutucukların işaretini kaldırın.

Bu seçeneğin işaretini kaldırdığınızda, takviminiz sadece size özel hale gelir.

6. “Paylaşıldı” bölümünü açın ve artık erişim hakkına sahip olmaması gereken kişi veya grupları kaldırın.

Genel ve kuruluş paylaşımını devre dışı bırakmak, belirli kişilere veya gruplara verdiğiniz erişim iznini kaldırmaz. Bu izinleri de gözden geçirin. İş veya okul hesaplarında, yöneticiniz takvim ayrıntılarına hâlâ erişebilir.

Genel Erişimli Bir Google Takvimini Dikkatli Bir Şekilde Nasıl Paylaşabilirsiniz (Fazla Bilgi Vermeden)

1: Google Takvim'i açın ve paylaşmak istediğiniz takvimin "Ayarlar ve paylaşım" bölümüne gidin.
2: Etkinlikler için erişim izinleri altında, "Herkese açık" seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin.
3: İstendiğinde, herkesin (Google Arama yoluyla bile olsa) bu içeriği bulabileceğini anladığınızı onaylayın.
4: Onay kutusunun yanındaki "Yalnızca boş/meşgul durumunu göster (ayrıntıları gizle)" seçeneğini seçin.

Böylece insanlar sizin boş mu yoksa meşgul mü olduğunuzu görebilir, ancak ne yaptığınızı göremez.

Sadece o takvimde hassas hiçbir bilgi bulunmadığından %100 emin iseniz "Tüm etkinlik ayrıntılarını göster" seçeneğini işaretleyin.

Takviminizi herkese açık hale getirmeden farklı platformlar arasında senkronize etmek ister misiniz?

Gizliliğinizden ödün vermeden kişisel ve iş takvimlerinizi senkronize etmeye çalışmak imkansız gibi gelebilir. Google, Outlook ve iCloud’un her birinin farklı ayarları ve kısıtlamaları vardır; manuel paylaşım ise hataya çok fazla açık bir süreçtir.

İşte burada CalendarBridge farkını CalendarBridge .

CalendarBridge Takvimlerinizi herkese açık hale getirmeden senkronize edebilirsiniz. Gizlilik ayarlarını kullanarak hangi etkinlik ayrıntılarının başka bir takvime kopyalanacağını seçin, ardından hedef takvimin paylaşım izinlerini gözden geçirerek senkronize edilen bilgileri kimlerin görebileceğini kontrol edin.

Google, Outlook ve iCloud'da uygunluk durumunuzu güncel tutarken, hangi etkinlik ayrıntılarını paylaşacağınızı da kontrol edin.

Güvenli bir şekilde senkronize etmeye başlayın CalendarBridge ile güvenli bir şekilde senkronize etmeye başlayın ve takviminizin kontrolünü yeniden ele geçirin.

Takvim Gizliliğini Kontrol Edin ve Tüm Takvimlerinizi CalendarBridge ile Senkronize Tutun

Sık Sorulan Sorular

Bu, takviminizin paylaşım ayarlarına ve her bir kişinin izinlerine bağlıdır. “Etkinlik ayrıntılarını gör” erişimine sahip kişiler, özel olmayan etkinliklerin ayrıntılarını görebilir. Bir etkinliği “Özel” olarak işaretlemek görünürlüğü sınırlar; ancak daha yüksek takvim izinlerine sahip kişiler ve davet edilen konuklar yine de toplantı bilgilerine erişebilir.

Etkinliği düzenleyin, “Varsayılan görünürlük” seçeneğini bulun ve bunu “Özel” olarak değiştirin. Kaydettikten sonra, diğer kullanıcılar sizin durumunuzun “Meşgul” olduğunu göreceklerdir.

Evet. Bilgisayarda takviminizin “Ayarlar ve paylaşım” bölümünü açın. “Etkinliklere erişim izinleri” başlığı altında, “Herkese açık paylaşım” ve “Kuruluşla paylaşım” seçeneklerini devre dışı bırakın. Ardından “Paylaşıldığı kişiler” bölümünü açın ve artık erişim izni olmaması gereken kişi veya grupları listeden kaldırın. İş veya okul hesaplarında, yöneticiniz takvim ayrıntılarına hâlâ erişebilir.

Bu ayar, başkalarının sizin ne zaman müsait veya meşgul olduğunuzu görmesini sağlar, ancak etkinlik başlıklarını, açıklamalarını ve diğer ayrıntıları gizler.

Evet. CalendarBridge , takvimlerinizi herkese açık hale getirmeden Google, Outlook ve iCloud arasında senkronizasyon yapmanızı sağlar. Başkalarının görebileceği bilgiler, senkronizasyon ayarlarınıza ve hedef takvimin paylaşım izinlerine bağlıdır.

Genel takvimler arama yoluyla bulunabilir ve dikkatli bir şekilde yapılandırılmadıkları takdirde hassas veya kişisel etkinlik bilgilerini ifşa edebilir.

Takvim gizliliği önemsiz bir ayrıntı gibi görünebilir, ancak özellikle iş ve kişisel planlarınızı aynı takvimde bir arada yürütüyorsanız, büyük sonuçlar doğurabilir. İyi haber şu ki, Google, özellikle platformlar arasında senkronize edilen bir uygunluk takvimi oluşturursanız, başkalarının görebilecekleri üzerinde hassas bir kontrol sağlar. İster tek bir toplantıyı gizliyor ister tüm takviminizi kilitliyor olun, ayarlarınızı düzenlemek için birkaç dakika ayırmak sizi utanç verici veya hatta riskli bir şekilde fazla paylaşım yapmaktan kurtarabilir. Ayrıca, birden fazla platformda işleri basitleştirmek istiyorsanız, CalendarBridge gizliliğinizden ödün vermeden hepsini senkronize etmenize CalendarBridge .

Bu makaleyi paylaş
LinkedIn
X
Facebook
E-posta
MailChimp Bülteni
En İyi Takvim İpuçlarını Doğrudan E-posta Kutunuza Alın